La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

27 d'Abril: La Mare de Déu de Montserrat, patrona principal de Catalunya

Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 1,39-47): Per aquells dies, Maria se n'anà de pressa a la Muntanya, en un poble de Judea, va entrar a casa de Zacaries i saludà Elisabet. Per aquells dies, Maria se n'anà de pressa a la Muntanya, en un poble de Judea, va entrar a casa de Zacaries i saludà Elisabet. Tan bon punt Elisabet va sentir la salutació de Maria, l'infant va saltar dins les seves entranyes, i Elisabet quedà plena de l'Esperit Sant. Llavors cridà amb totes les forces: «Ets beneïda entre totes les dones i és beneït el fruit de les teves entranyes! Qui sóc jo perquè la mare del meu Senyor em vingui a visitar? Tan bon punt he sentit la teva salutació, l'infant ha saltat de joia dins les meves entranyes. Feliç tu que has cregut: allò que el Senyor t'ha anunciat es complirà!». Maria digué: «La meva ànima magnifica el Senyor, el meu esperit celebra Déu que em salva».

Il·lustració: Pili Piñero

Avui contemplem a l’Evangeli la visita de la Mare de Déu a la seva parenta Isabel. La Verge ja té a Jesús en el seu ventre, i no se’l queda per a Ella sola: tot seguit el “comparteix” amb els seus parents... i amb nosaltres!

—Segons la llegenda, la primera imatge de la Mare de Déu de Montserrat la trobaren uns nens pastors l’any 880, a l’interior d’una cova. En el mateix lloc es construí una ermita, origen de l’actual monestir benedictí, centre espiritual de Catalunya.