La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

27 d'Abril: La Mare de Déu de Montserrat, patrona principal de Catalunya

Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 1,39-47): Per aquells dies, Maria se n'anà de pressa a la Muntanya, en un poble de Judea, va entrar a casa de Zacaries i saludà Elisabet. Per aquells dies, Maria se n'anà de pressa a la Muntanya, en un poble de Judea, va entrar a casa de Zacaries i saludà Elisabet. Tan bon punt Elisabet va sentir la salutació de Maria, l'infant va saltar dins les seves entranyes, i Elisabet quedà plena de l'Esperit Sant. Llavors cridà amb totes les forces: «Ets beneïda entre totes les dones i és beneït el fruit de les teves entranyes! Qui sóc jo perquè la mare del meu Senyor em vingui a visitar? Tan bon punt he sentit la teva salutació, l'infant ha saltat de joia dins les meves entranyes. Feliç tu que has cregut: allò que el Senyor t'ha anunciat es complirà!». Maria digué: «La meva ànima magnifica el Senyor, el meu esperit celebra Déu que em salva».

Il·lustració: Pili Piñero

Avui contemplem a l’Evangeli la visita de la Mare de Déu a la seva parenta Isabel. La Verge ja té a Jesús en el seu ventre, i no se’l queda per a Ella sola: tot seguit el “comparteix” amb els seus parents... i amb nosaltres!

—Segons la llegenda, la primera imatge de la Mare de Déu de Montserrat la trobaren uns nens pastors l’any 880, a l’interior d’una cova. En el mateix lloc es construí una ermita, origen de l’actual monestir benedictí, centre espiritual de Catalunya.

La nova web d'evangeli.net ja està disponible. Esperem que la distribució dels continguts i les noves funcionalitats facilitin la lectura i meditació de l'Evangeli i el seu comentari.