La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Un equip de 200 mossens comenta l'Evangeli del dia

Veure altres dies:

Dia litúrgic: 29 d'abril: Santa Caterina de Siena, verge i doctora de l’Església, patrona d'Europa

Text de l'Evangeli (Mt 11,25-30): Jesús digué: «T'enalteixo, Pare, Senyor del cel i de la terra, perquè has revelat als senzills tot això que has amagat als savis i entesos». En aquell temps, Jesús digué: «T'enalteixo, Pare, Senyor del cel i de la terra, perquè has revelat als senzills tot això que has amagat als savis i entesos. Sí, Pare, així t'ha plagut de fer-ho. El Pare ho ha posat tot a les meves mans. Ningú no coneix el Fill, fora del Pare, i ningú no coneix el Pare, fora del Fill i d'aquells a qui el Fill el vol revelar.

»Veniu a mi tots els qui esteu cansats i afeixugats, i jo us faré reposar. Accepteu el meu jou i feu-vos deixebles meus, que sóc benèvol i humil de cor, i trobareu el repòs, perquè el meu jou és suau, i la meva càrrega, lleugera».

Il·lustració: Pili Piñero

Avui, l’Església celebra amb goig i gratitud santa Caterina de Siena (1347-1380). Bona coneixedora del seu Estimat, Caterina tenia viva consciència de la grandesa de l’home pel fet que el mateix Déu és un enamorat de cadascun de nosaltres.

—En aquell temps l’Església visqué un trist període marcat per divisions, internes i externes. El mal més lamentable fou l’anomenat “exili d’Avinyó”. Des d’any 1305, un total de set papes residiren a Avinyó. Les pregàries i les gestions de santa Caterina varen aconseguir que al 1367 el Papa Urbà V retornés a la Ciutat Eterna.