La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Un equip de 200 mossens comenta l'Evangeli del dia

Veure altres dies:

Dia litúrgic: 20 d’Agost: Sant Bernat, abat i doctor de l’Església

Text de l'Evangeli (Jn 17,20-26): En aquell temps, Jesús va alçar els ulls al cel i digué: «Jo els he fet conèixer el teu nom (...) perquè l'amor amb què m'has estimat estigui en ells, i jo també hi estigui». En aquell temps, Jesús va alçar els ulls al cel i digué: «Pare sant, no prego només per ells, sinó també pels qui creuran en mi gràcies a la seva paraula. Que tots siguin u, com tu, Pare, estàs en mi i jo en tu. Que també ells estiguin en nosaltres, perquè el món cregui que tu m'has enviat. Jo els he donat la glòria que tu m'has donat, perquè siguin u com nosaltres som u. Que jo estigui en ells i tu en mi, perquè siguin plenament u. Així el món reconeixerà que tu m'has enviat i que els has estimat a ells com m'has estimat a mi.

»Pare, vull que els qui m'has confiat estiguin amb mi allà on jo estic i vegin la meva glòria, la glòria que m'has donat perquè m'estimaves des d'abans de crear el món. Pare bo, el món no t'ha conegut, però jo t'he conegut, i ells han reconegut que tu m'has enviat. Jo els he fet conèixer el teu nom, i els el faré conèixer més encara, perquè l'amor amb què m'has estimat estigui en ells, i jo també hi estigui».

Il·lustració: Pili Piñero

Avui és la festa de sant Bernat. Als 25 anys (amb només 3 de monjo) fou enviat a fundar un nou convent, Claraval. Després, al llarg de la seva vida, en fundà més de 300 convents (tenia un increïble do per atraure altres a la vida monàstica). Recorregué tot Europa i es cartejà amb moltíssima gent, tot posant pau i combatent amb fermesa les heretgies. Esdevingué l’home més famós d’Europa. Des deus escrits destaquen aquells sobre la Verge Maria, de la qual n’era un grat devot i enamorat.

—Per a sant Bernat només hi ha un nom que compta, el de Jesús Natzarè: “Quan discuteixes o parles, res té sabor per a mi, si no escolto ressonar el nom de Jesús”.