La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Un equip de 200 mossens comenta l'Evangeli del dia

Veure altres dies:

Dia litúrgic: 23 de Setembre: Sant Pius de Pietrelcina, religiós

Text de l'Evangeli (Mt 11,25-30): Jesús digué: «El meu jou és suau, i la meva càrrega, lleugera». En aquell temps, Jesús digué: «T'enalteixo, Pare, Senyor del cel i de la terra, perquè has revelat als senzills tot això que has amagat als savis i entesos. Sí, Pare, així t'ha plagut de fer-ho. El Pare ho ha posat tot a les meves mans. Ningú no coneix el Fill, fora del Pare, i ningú no coneix el Pare, fora del Fill i d'aquells a qui el Fill el vol revelar.

»Veniu a mi tots els qui esteu cansats i afeixugats, i jo us faré reposar. Accepteu el meu jou i feu-vos deixebles meus, que sóc benèvol i humil de cor, i trobareu el repòs, perquè el meu jou és suau, i la meva càrrega, lleugera».

Il·lustració: Pili Piñero

Avui celebrem un sant modern i molt popular. El Pare Pius, franciscà, era famós pel do dels “estigmes”: quan tenia 31 anys, li aparegueren a les mans i en el costat les mateixes ferides de Jesús crucificat. Fins pocs minuts abans del seu traspàs al cel, el Pare Pius portà pacientment aquestes “nafres”: les mans foradades, sagnant. Just abans de morir, li varen desaparèixer completament. Fou un mode peculiar de participar en la Passió del Crist.

—Però sant Pius de Pietrelcina imità Jesucrist, sobretot, amb la seva vida de lliurament generós als altres, especialment administrant el sagrament de la Penitència i dedicant moltes hores a pregar.