La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

2 d'octubre: Els sants Àngels de la Guarda

Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 18,1-5.10): Jesús va cridar un infant, el posà enmig d'ells i digué: «Mireu de no menysprear cap d'aquests petits, perquè us asseguro que en el cel els seus àngels veuen constantment cara a cara el meu Pare celestial». En una ocasió, els deixebles preguntaren a Jesús: «Qui és el més important en el Regne del cel?». Jesús va cridar un infant, el posà enmig d'ells i digué: «Us ho asseguro: si no torneu a ser com els infants, no entrareu pas al Regne del cel. Així, doncs, el qui es faci petit com aquest infant és el més important en el Regne del cel. I qui acull un infant com aquest en nom meu, m'acull a mi. Mireu de no menysprear cap d'aquests petits, perquè us asseguro que en el cel els seus àngels veuen constantment cara a cara el meu Pare celestial».

Il·lustració: Pili Piñero

Avui celebrem la memòria dels Àngels Custodis. Durant molt de temps, fariseus i saduceus mantenien una aferrissada disputa sobre si els àngels existien o no; deien els saduceus que aquests no eren altra cosa que quimeres, fantasies d'ignorants. Jesús, com de passada, volgué deixar ben clara la doctrina. L'existència dels àngels «és una veritat de fe.

—Jo, Jesús, mai no he dubtat sobre l'existència dels àngels. Ja de menut, la mare m'ho recordava cada matí en anar a l'escola. Ell ha guiat tots els meus passos. Tot sovint li demano ajuda i mai m'ha desatès.