La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

11 de Juny: Sant Bernabé, apòstol

Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 10,7-13): Jesús digué als seus deixebles: «Pel camí prediqueu dient: ‘El Regne del cel és a prop’. Cureu malalts, ressusciteu morts, purifiqueu leprosos, traieu dimonis; de franc ho heu rebut, doneu-ho també de franc». En aquell temps, Jesús digué als seus deixebles: «Pel camí prediqueu dient: ‘El Regne del cel és a prop’. Cureu malalts, ressusciteu morts, purifiqueu leprosos, traieu dimonis; de franc ho heu rebut, doneu-ho també de franc. No us emporteu cap moneda: ni d'or, ni de plata, ni de coure; no prengueu sarró per al camí, ni dos vestits, ni sandàlies, ni bastó. El qui treballa, bé es mereix que el mantinguin. Quan entreu en una vila o en un poble, busqueu si hi ha algú digne de rebre-us i quedeu-vos-hi fins que deixeu aquell lloc. Quan entreu a la casa, saludeu els qui hi habiten; si la casa n'és digna, que rebi la pau que li desitgeu, i si no n'és digna, que la pau torni a vosaltres».

Il·lustració: Pili Piñero

Avui celebrem l'apòstol Bernabé. Des del principi fou generós: es va vendre un camp que posseïa i va portar els diners als peus dels Apòstols. Portà sant Pau fins als Apòstols, quan tots li tenien por, i amb ell obrí l'apostolat a tots els pobles. El seu zel apostòlic fou exemplar, tot posant en pràctica el manament del Mestre: «Pel camí prediqueu dient: ‘El Regne del cel és a prop’» (Mt 10,7).

—Quan vegem que algú flaqueja o retrocedeix, perseverem com Bernabé, el nom del qual significa “home esforçat”, i “el qui anima i entusiasma”. Són característiques de les que avui n'estem necessitats.