La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

24 de Juny: El naixement de sant Joan Baptista

Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 1,57-66.80): Quan se li va complir el temps, Elisabet tingué un fill. Els veïns i els parents sentiren a dir que el Senyor li havia mostrat el seu amor, i tots la felicitaven. Quan se li va complir el temps, Elisabet tingué un fill. Els veïns i els parents sentiren a dir que el Senyor li havia mostrat el seu amor, i tots la felicitaven. Al cap de vuit dies es reuniren per circumcidar l'infant i volien que es digués Zacaries, com el seu pare. Però la seva mare s'hi va oposar dient: «No! S'ha de dir Joan!». Ells li replicaren: «Però si no hi ha ningú de la família que porti aquest nom!». Llavors feren senyes al pare i li preguntaven com volia que es digués. Ell va demanar unes tauletes i va escriure: ‘El seu nom és Joan’. Tots van quedar meravellats.

A l'instant Zacaries va recobrar la paraula i començà a beneir Déu. Un gran respecte s'apoderà de tots els veïns. La gent parlava d'aquestes coses per tota la muntanya de Judea, i tothom qui ho sentia ho guardava en el seu cor i es preguntava: «Què serà aquest infant?». Realment, la mà del Senyor era amb ell. L'infant creixia i s'enfortia en l'Esperit, i va viure al desert fins al dia que es manifestà a Israel.

Il·lustració: Francesc Badia

Avui celebrem el naixement del Baptista. Això és excepcional. No és per a menys! L’arcàngel Gabriel digué a Zacaries —pare de Joan— que «serà ple de l’Esperit Sant ja des del ventre de la seva mare». Amb raó, Joan —estant encara dins de la seva mare— saltà d’alegria quan la Verge Maria —ja embarassada de Jesús— arribà a la casa de santa Elisabet. Encara no havia nascut i ja saltava d’alegria davant de Jesús!

—Tu, saltes d’alegria en sentir parlar de Jesús o de Maria?