La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

6 d'Agost: La Transfiguració del Senyor (A)

Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 17,1-9): Jesús va prendre amb Ell Pere, Jaume i Joan, el germà de Jaume, se'ls endugué a part dalt d'una muntanya alta i es transfigurà davant d'ells; la seva cara es tornà resplendent com el sol... En aquell temps, Jesús va prendre amb Ell Pere, Jaume i Joan, el germà de Jaume, se'ls endugué a part dalt d'una muntanya alta i es transfigurà davant d'ells; la seva cara es tornà resplendent com el sol, i els seus vestits, blancs com la llum. Llavors se'ls van aparèixer Moisès i Elies, que conversaven amb Jesús. Pere digué a Jesús: «Senyor, és bo que estiguem aquí dalt. Si vols, hi faré tres cabanes: una per a tu, una per a Moisès i una altra per a Elies».

Encara parlava, quan els cobrí un núvol lluminós, i una veu digué des del núvol: «Aquest és el meu Fill, el meu estimat, en qui m'he complagut; escolteu-lo». Els deixebles, en sentir-ho, es van prosternar amb el front fins a terra, plens de gran temor. Jesús s'acostà, els tocà i els digué: «Aixequeu-vos, no tingueu por». Ells van alçar els ulls i no veieren ningú més que Jesús tot sol. Mentre baixaven de la muntanya, Jesús els va donar aquesta ordre: «No digueu res a ningú d'aquesta visió fins que el Fill de l'home hagi ressuscitat d'entre els morts».

Il·lustració: Pau Morales

Avui, bo i contemplant la bellesa divina de Jesús, Simó Pere expressa espontàniament la seva felicitat: «Senyor, és bo que estiguem aquí dalt». Sens dubte, amb Jesucrist hom sempre s’hi troba bé: no hi ha major font de pau i felicitat. Però..., parem orella al que el Pare del Cel diu als apòstols vidents: «Aquest és el meu Fill, el meu estimat, en qui m'he complagut; escolteu-lo». Escolteu-lo!

—Avui i cada dia podem escoltar Jesús. Ves-te’n davant del sagrari, guarda silenci, agenolla’t i l’oiràs.