La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

15 de Setembre: La Mare de Déu dels Dolors

Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 2,33-35): Simeó va beneir-los i digué a Maria, la seva mare: «Aquest infant serà motiu que a Israel molts caiguin i molts d'altres s'aixequin; serà una senyera combatuda, i a tu mateixa una espasa et traspassarà l'ànima. Així es revelaran els sentiments amagats al cor de molts». En aquell temps, el pare de Jesús i la seva mare estaven meravellats del que es deia d'Ell. Simeó va beneir-los i digué a Maria, la seva mare: «Aquest infant serà motiu que a Israel molts caiguin i molts d'altres s'aixequin; serà una senyera combatuda, i a tu mateixa una espasa et traspassarà l'ànima. Així es revelaran els sentiments amagats al cor de molts».

Il·lustració: Francesc Badia

Avui Jesús té 40 dies. Maria i Josep el duen al Temple per a presentar-lo a Déu, tal com demanava la Llei. Ahir (dia 14) Jesús li avançava a Nicodem que el Fill de l’home havia de ser “enlairat”. Avui Santa Maria sap quelcom més sobre aquest “enlairament”: serà un camí de dolor, que l’abastarà també a Ella mateixa («una espasa et traspassarà l’ànima»).

—Quines són els sentiments del teu cor? Pot Maria comptar amb tu?