La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

21 de Setembre: Sant Mateu, apòstol i evangelista

Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 9,9-13): En aquell temps, mentre se n'anava, Jesús veié tot passant un home que es deia Mateu, assegut al lloc de recaptació d'impostos, i li digué: «Segueix-me». Ell s'aixecà i el va seguir. En aquell temps, mentre se n'anava, Jesús veié tot passant un home que es deia Mateu, assegut al lloc de recaptació d'impostos, i li digué: «Segueix-me». Ell s'aixecà i el va seguir. Després, mentre era a taula a casa seva, van acudir-hi molts publicans i altres pecadors i es posaren a taula amb Jesús i els seus deixebles. Quan els fariseus ho veieren, digueren als deixebles: «Per què el vostre mestre menja amb els publicans i els pecadors?». Jesús ho va sentir i digué: «El metge, no el necessiten els qui estan bons, sinó els qui estan malalts. Aneu a aprendre què vol dir allò de: El que jo vull és amor, i no sacrificis. No he vingut a cridar els justos, sinó els pecadors».

Il·lustració: Pili Piñero

Avui celebrem la santedat d’un antic “cobrador d’impostos”. Jesús acull en el grup dels seus íntims un home que, segons la concepció d’aquell temps a Israel, era considerat com un pecador públic pel fet de cobrar impostos al servei de l’Imperi Romà. Té mèrit el cas de Mateu: renuncià a una posició “còmoda” i “segura” per a esdevenir un veritable servidor públic com apòstol de Déu.

—«El que jo vull és amor, i no sacrificis»: Jesús no exclou ningú de la seva amistat!