La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

8 de Desembre: La Immaculada Concepció de la Verge Maria

Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 1,26-38): En aquell temps, Déu envià l'àngel Gabriel (…) a Maria. L'àngel entrà a trobar-la i li digué: «Déu te guard, plena de la gràcia. El Senyor és amb tu». En aquell temps, Déu envià l'àngel Gabriel a un poble de Galilea anomenat Natzaret, a una noia verge, unida per acord matrimonial amb un home que es deia Josep i era descendent de David. La noia es deia Maria.

L'àngel entrà a trobar-la i li digué: «Déu te guard, plena de la gràcia. El Senyor és amb tu». Ella es va torbar en sentir aquestes paraules i pensava per què la saludava així. L'àngel li digué: «No tinguis por, Maria. Déu t'ha concedit la seva gràcia. Tindràs un fill i li posaràs el nom de Jesús. Serà gran i l'anomenaran Fill de l'Altíssim. El Senyor Déu li donarà el tron de David, el seu pare. Regnarà per sempre sobre el poble de Jacob, i el seu regnat no tindrà fi». Maria preguntà a l'àngel: «Com podrà ser això, si jo sóc verge?». L'àngel li respongué: «L'Esperit Sant vindrà sobre teu i el poder de l'Altíssim et cobrirà amb la seva ombra; per això el fruit que naixerà serà sant i l'anomenaran Fill de Déu. També Elisabet, la teva parenta, ha concebut un fill a les seves velleses; ella, que era tinguda per estèril, ja es troba al sisè mes, perquè per a Déu no hi ha res impossible». Maria va dir: «Sóc l'esclava del Senyor: que es compleixin en mi les teves paraules». I l'àngel es va retirar.

Il·lustració: Francesc Badia

Avui és una festa gran de la Verge Maria, Mare de Déu i Mare nostra. Celebrem que Ella fou concebuda plena de Gràcia, sense taca del pecat original. Des del primer instant de la seva existència estigué plena de Déu i totalment unida a la Voluntat divina. Però això no significa que la vida li fos “fàcil”. Cresqué i aprengué com nosaltres: amb esforç.

—¿Recordes on va néixer Jesús? No fou còmode per a Maria! ¿Recordes on morí Jesucrist? Tampoc li fou fàcil!