La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

28 de Desembre: Els Sants Innocents, màrtirs

Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 2,13-18): Herodes es veié burlat pels savis, es va indignar molt, i ordenà que a Betlem i a la seva rodalia matessin tots els nens. Quan els savis se n'hagueren anat, un àngel del Senyor es va aparèixer en somnis a Josep i li digué: «Lleva't, pren el Nen i la seva mare, fuig cap a Egipte i queda-t'hi fins que jo t'ho digui, perquè Herodes buscarà l'Infant per matar-lo». Josep es llevà, prengué de nit el Nen i la seva mare, se'n va anar cap a Egipte i s'hi quedà fins a la mort d'Herodes. Així es va complir allò que el Senyor havia anunciat pel profeta: «D'Egipte he cridat el meu fill».

Quan Herodes es veié burlat pels savis, es va indignar molt, i ordenà que a Betlem i a la seva rodalia matessin tots els nens de dos anys en avall, l'edat que calculava pel que li havien dit els savis. Així es va complir allò que havia anunciat el profeta Jeremies: «A Ramà se sent un crit, plors i grans planys: és Raquel que plora els seus fills, i no vol que la consolin, perquè ja no hi són».

Avui, tres dies després del Nadal, fem memòria d’aquells nens que, sense saber-ho, innocentment, foren màrtirs fins i tot abans que sant Esteve. Herodes anava a per Jesús, però acabà matant tots els nens de la comarca menys Jesús.

—Quan l’home persegueix Déu, l’home acaba perseguint l’home. Qui juga contra Déu no derrotarà Déu, tot i que segurament farà patir a altres. En tot cas, Déu recompensa els qui pateixen per la Seva causa.