La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Temes Misteris Rosari Dolor Mort a la Creu

Temes evangeli.net

Jesús en els Misteris del Rosari

  1. Misteris de Dolor
    1. Jesús mor a la Creu

Ja hem arribat al “cim” de la vida de Jesús. Aquell “dramàtic final” al Calvari (el nom del lloc ja ho diu tot!) no fou improvisat: tot i que ens pugui semblar increïble, abans de la creació del món, Déu ja ho tenia “pre-vist” (un altre misteri!).

Sant Pau —el qual posava per escrit la tradició amb què l’estaven instruint— és totalment explícit: «Déu, en Ell [Jesucrist], ens escollí abans de la creació del món (...), mitjançant la seva sang» (Ef 1,3-4.7) (hem abreujat la cita, segurament deslluint-la). Així és com ens ha beneït el Pare del Cel: per la Sang del seu Fill!

Quan Jesús és “desclavat” i “davallat” de LA SEVA Creu i dipositat a la falda de la seva (nostra) Mare, ja no li resta Sang: l’ha vessada TOTA per la nostra eterna felicitat (ampliació: «Quan Jesús hagué pres el vinagre, va dir: ‘Tot s'ha complert’. Llavors inclinà el cap i va lliurar l'esperit»).

1ª PART: Crucifixió de Jesús

2ª PART: Mort de Jesús

Mons. José Angel Saiz Meneses (fins ara bisbe de Terrassa) va ser el primer bisbe que va acceptar col·laborar amb evangeli.net. Acaba de ser promogut com a Arquebisbe de Sevilla. El comentari del pròxim diumenge ("Diumenge del Bon Pastor") va ser redactat precisament per Mons. Saiz.

Si vols llegir-lo, clica aquí