Contemplar l'Evangeli d'avui

Dia litúrgic: Dimecres 6 de Pasqua

Veure 1ª Lectura i Salm

Text de l'Evangeli (Jn 16,12-15): En aquell temps, Jesús digué als seus deixebles: «Encara tinc moltes coses per dir-vos, però ara us serien una càrrega massa pesada. Quan vingui l'Esperit de la veritat, us conduirà cap a la veritat sencera. Ell no parlarà pel seu compte: comunicarà tot el que senti dir i us anunciarà l'esdevenidor. Ell em glorificarà, perquè allò que us anunciarà, ho haurà rebut de mi. Tot el que és del Pare és meu; per això he dit: ‘Allò que us anunciarà, ho rep de mi’».

Comentari: Mn. Àlex SERRA (Sant Cugat del Vallès, Barcelona, Espanya)

«Encara tinc moltes coses per dir-vos»

Avui és un dia especial! Imagina’t el típic jorn en què tu estàs amb els teus familiars o els teus amics, i tens moltes coses a explicar-los. Potser fa temps que no els veus o véns d’un gran viatge o, simplement, has tingut un dia ple d’experiències. Vols explicar-ho tot, però no tens prou temps. Doncs això és el que li va succeir a Jesús. Per això diu: «Encara tinc tantes coses per dir-vos» (Jn 16,12).

Imaginem-nos Jesús amb els seus millors amics, els deixebles, dient-los que quan tinguin l’Esperit de la veritat —és a dir, el seu mateix Esperit— predicaran sense por per tot el món, amb unes ganes espectaculars, i que tindran una vida fantàstica amb Ell. Amb això no diu que no tinguem problemes, sinó que els afrontem d’una altra manera, ja que amb l’Esperit de Déu tot és possible. L’Esperit ho fa tot nou, desemmascara les nostres pors, canvia la nostra vida, fa sortir d’allò que se’ns fa feixuc, ens ajuda a estimar els qui ens costa... i que cadascú pensi en allò que necessita que el Senyor canviï en la seva vida.

Tot això és el que comunica i anuncia l’Esperit. Una vida nova on el sense sentit que podem viure l’afrontem amb l’Esperit del Senyor i, com va dir el Papa Francesc l’any 2020 a la Missa de Pentecosta marcada pel confinament a causa de la Covid-19, una vida de donació! Aquest és el fruit de l’Esperit: la donació als altres, per la unitat entre els deixebles. Nosaltres rebem l’Esperit, però no per a nosaltres sinó per als altres, per a aquells que estan al nostre costat, sigui qui sigui...

Que avui siguem fidels deixebles del Senyor o, més ben dit, que avui siguem vertaders amics d’aquell que ens dona Vida i ens preguntem: si sóc deixeble del Senyor, com em dono als altres? Els hi dono Vida?

Pensaments per a l'Evangeli d'avui

  • «D’aquesta comunió amb l’Esperit procedeix la penetració dels misteris, la distribució dels dons, la vida sobrenatural; d’aquí la permanència en la vida divina, i el més sublim que es pot desitjar: que l’home arribi a ser com Déu» (Sant Basili Magne)

  • «Pentecosta és això: Jesús, i —mitjançant Ell— Déu mateix, ve a nosaltres i ens atreu dins seu. ‘Ell envia l’Esperit Sant’, diu l'Escriptura. Quin és el seu efecte? Abans de res, dos aspectes: l’Esperit Sant, a través del qual Déu ve a nosaltres, ens porta vida i llibertat» (Benet XVI)

  • «Tots els fidels tenen part en la comprensió i en la transmissió de la veritat revelada. Han rebut la unció de l’Esperit Sant que els instrueix i els condueix a la veritat sencera» (Catecisme de l’Església Catòlica, nº 91)

Hi ha més comentaris per a aquest Evangeli a la nostra web. Fes clic aquí per a veure'ls.