La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

14 d’Agost: Sant Maximilià Mª Kolbe, prevere i màrtir

Descarregar
Text de l'Evangeli (Jn 15,12-16): Jesús digué als seus deixebles: «Ningú no té un amor més gran que el qui dóna la vida pels seus amics». En aquell temps, Jesús digué als seus deixebles: «Aquest és el meu manament: que us estimeu els uns als altres tal com jo us he estimat. Ningú no té un amor més gran que el qui dóna la vida pels seus amics. Vosaltres sou els meus amics si feu el que jo us mano. Ja no us dic servents, perquè el servent no sap què fa el seu amo. A vosaltres us he dit amics perquè us he fet conèixer tot allò que he sentit del meu Pare. No m'heu escollit vosaltres a mi; sóc jo qui us he escollit a vosaltres i us he confiat la missió d'anar pertot arreu i donar fruit, i un fruit que duri per sempre. I tot allò que demanareu al Pare en nom meu, Ell us ho concedirà».

Il·lustració: Pili Piñero

Avui celebrem san Maximilà Maria Kolbe. Essent molt jove ingressà al seminari dels franciscans. Gran devot de la Verge Maria, el pare Kolbe promogué el moviment anomenat “La Milícia de la Immaculada” i una revista dedicada a la Immaculada Concepció.

Maximilià Maria visqué cinc anys com a voluntari missioner al Japó. Tornat a Polònia, en plena II Guerra Mundial, fou apressat pel règim nazi. A Auschwitz, malgrat les terribles condicions de vida, continuà el seu ministeri sacerdotal.

—Allí, a més, s’oferí a morir en el lloc d’un altre presoner, casat i amb fills. D’aquesta manera imità l’exemple de Jesucrist —el millor amic!— que lliurà la vida per nosaltres. Tu també pots fer quelcom pels homes!

La nova web d'evangeli.net ja està disponible. Esperem que la distribució dels continguts i les noves funcionalitats facilitin la lectura i meditació de l'Evangeli i el seu comentari.