La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

Dilluns dins l'octava de Pasqua

Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 28,8-15): Elles se li acostaren, se li abraçaren als peus i el van adorar. En aquell temps, les dones, amb por, però amb una gran alegria, se n'anaren del sepulcre i van córrer a anunciar-ho als deixebles. Però tot d'una Jesús els va sortir al pas i les va saludar. Elles se li acostaren, se li abraçaren als peus i el van adorar. Jesús els digué: «No tingueu por. Aneu a anunciar als meus germans que vagin a Galilea. Allà em veuran».

Mentre elles hi anaven, alguns de la guàrdia van entrar a la ciutat i comunicaren als grans sacerdots tot el que havia passat. Els grans sacerdots es van reunir amb els notables i prengueren la decisió d'oferir molts diners als soldats i donar-los aquesta consigna: «Feu córrer que els seus deixebles van venir de nit i van robar el seu cos mentre vosaltres dormíeu. I si això arriba a oïda del governador, ja el convencerem nosaltres que us deixi tranquils». Ells agafaren els diners i van complir la consigna rebuda. Aquesta versió dels fets s'ha escampat entre els jueus fins al dia d'avui.

Il·lustració: Pili Piñero

Avui les dones s’han trobat el sepulcre buit. Jesús no hi és: ha ressuscitat! Van corrents a dir-ho als Apòstols. Pel camí se’ls apareix Jesucrist. Elles no tenen cap dubte: li besen els peus a Jesús.

Mentrestant, a Jerusalem els grans sacerdots del Temple fan córrer el fals rumor que Jesús no ha ressuscitat, sinó que han robat el cos mentre era al sepulcre...

—Jesús, crec que vius i que m’estimes. Vull —amb les santes dones— besar els teus peus.