La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

Dijous dins l'octava de Pasqua

Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 24,35-48): Jesús es presentà enmig d'ells i els va dir: «Pau a vosaltres». En aquell temps, els deixebles contaven el que els havia passat pel camí i com l'havien reconegut quan partia el pa. Mentre parlaven d'això, Jesús es presentà enmig d'ells i els va dir: «Pau a vosaltres». Ells, esglaiats i plens de por, es pensaven que veien un esperit. Jesús els digué: «Per què us alarmeu? Per què us vénen al cor aquests dubtes? Mireu-me les mans i els peus: sóc jo mateix. Palpeu-me i mireu. Els esperits no tenen carn i ossos, com veieu que jo tinc». I mentre deia això els va mostrar les mans i els peus. Però com que de tanta alegria no s'ho acabaven de creure i estaven tots sorpresos, els digué: «¿Teniu aquí res per a menjar?». Llavors li van donar un tros de peix a la brasa. El prengué i se'l va menjar davant d'ells.

Després els digué: «Això és el que us vaig dir quan encara era amb vosaltres: ‘Cal que es compleixi tot el que hi ha escrit de mi en la Llei de Moisès, en els Profetes i en els Salms’». Llavors els obrí el cor perquè comprenguessin les Escriptures. Els digué: «Així ho diu l'Escriptura: El Messies ha de patir i ha de ressuscitar el tercer dia d'entre els morts, i cal predicar en nom d'Ell a tots els pobles la conversió i el perdó dels pecats, començant per Jerusalem. Vosaltres en sou testimonis».

Il·lustració: Pili Piñero

Avui estem celebrant encara la resurrecció de Jesús. Ara veiem que Ell es presenta als Apòstols que estaven encara amb por i amagats en una casa. El Senyor els saluda tot desitjant-los la pau. Els demana que creguin en Ell: —Mireu, tinc carn i ossos, no sóc un fantasma! Fins i tot menja davant d’ells. Després els dirigeix unes paraules per tal d’instruir llurs intel•ligències i donar-los coratge.

—Por? Per què? Déu viu, Déu ens veu, Déu ens parla, Déu ens acompanya... Parla-li!