La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

Dilluns 2 de Pasqua

Descarregar
Text de l'Evangeli (Jn 3,1-8): «Ningú no pot veure el Regne de Déu si no neix de dalt». Hi havia un dels fariseus que es deia Nicodem. Era un dirigent dels jueus. Aquest home va anar de nit a trobar Jesús i li digué: «Rabí, sabem que ets un mestre enviat per Déu, perquè ningú no podria fer aquests senyals prodigiosos que tu fas si Déu no estigués amb ell». Jesús li respongué: «T'ho ben asseguro: ningú no pot veure el Regne de Déu si no neix de dalt».

Li diu Nicodem: «Com pot néixer un home que ja és vell? És que pot entrar altra vegada a les entranyes de la mare i tornar a néixer?». Jesús respongué: «T'ho ben asseguro: ningú no pot entrar al Regne de Déu si no neix de l'aigua i de l'Esperit. De la carn en neix carn, de l'Esperit en neix Esperit. No t'estranyis que t'hagi dit: ‘Cal que nasqueu de dalt’. El vent bufa allà on vol; en sents la remor, però no saps d'on ve ni on va. Així mateix passa amb el qui neix de l'Esperit».

Il·lustració: Pili Piñero

Avui un mestre major i savi entre els jueus parla amb Jesucrist. Nicodem admira Jesús i li diu: —Tu véns de Déu perquè fas miracles.

—Per a creure en Déu no basta amb veure miracles. Jesús li diu a Nicodem que hem de tornar a néixer, és a dir, resar i ser “petits” com nens per a escoltar la veu de Déu.