La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

Dijous 3 de Pasqua

Descarregar
Text de l'Evangeli (Jn 6,44-51): «Qui ve de Déu; aquest sí que ha vist el Pare». En aquell temps, Jesús digué a la gent: «Ningú no pot venir a mi si el Pare que m'ha enviat no l'atreu. I als qui vinguin a mi, jo els ressuscitaré el darrer dia. En els Profetes hi ha escrit: Tots seran instruïts per Déu. Tots els qui escolten el Pare i acullen el seu ensenyament vénen a mi. No és pas que algú hagi vist el Pare: només l'ha vist el qui ve de Déu; aquest sí que ha vist el Pare. Us ho asseguro: els qui creuen tenen vida eterna. Jo sóc el pa de vida. Els vostres pares van menjar el mannà en el desert, però van morir. Aquest, en canvi, és el pa que baixa del cel perquè el qui en mengi no mori. Jo sóc el pa viu que ha baixat del cel. Qui menja aquest pa, viurà per sempre. I el pa que jo donaré és la meva carn per a la vida del món».

Il·lustració: + Sr. Josep Lluís Martínez i Picañol (Picanyol)

Avui Jesucrist segueix predicant a la gentada dels jueus que alimentà amb la multiplicació de pans i peixos. Ara els parla del seu Pare del cel. És cert que Moisès havia parlat amb Déu com un amic a un amic. Però Jesús està més a dalt: Jesús parla amb el Pare no com un amic, sinó com el Fill etern davant del seu Pare.

—Déu no és lluny. Però, per tal que el tinguem més a prop, ha enviat el seu Fill i Jesús s’ha quedat amb nosaltres en l’Eucaristia. Tenim un “Déu-amb-nosaltres”.