La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

Divendres 3 de Pasqua

Descarregar
Text de l'Evangeli (Jn 6,52-59): Els jueus es posaren a discutir entre ells. Deien: «Com pot donar-nos aquest la seva carn per a menjar?». En aquell temps, els jueus es posaren a discutir entre ells. Deien: «Com pot donar-nos aquest la seva carn per a menjar?». Jesús els respongué: «Us ho ben asseguro: si no mengeu la carn del Fill de l'home i no beveu la seva sang, no teniu vida en vosaltres. Qui menja la meva carn i beu la meva sang, té vida eterna, i jo el ressuscitaré el darrer dia. La meva carn és veritable menjar i la meva sang és veritable beguda. Qui menja la meva carn i beu la meva sang, està en mi, i jo, en ell. A mi m'ha enviat el Pare que viu, i jo visc gràcies al Pare; igualment els qui em mengen a mi viuran gràcies a mi. Aquest és el pa que ha baixat del cel. No és com el que van menjar els vostres pares. Ells van morir, però els qui mengen aquest pa, viuran per sempre». Tot això, Jesús ho digué mentre ensenyava en una sinagoga, a Cafarnaüm.

Il·lustració: Pili Piñero

Avui la gentada rebutja Jesús perquè no entenen les seves paraules: «Qui menja la meva carn i beu la meva sang, té vida eterna». No l’entenen i s’aparten d’Ell! És una actitud curiosa: poc abans, el Crist havia multiplicat per milers uns pocs pans i peixos. Fou un gran miracle que ells acceptaren sense entendre i sense protestar. Fins i tot el volien fer rei... Ara s’aparten de Jesucrist!

—Entendre Déu és important; acceptar-lo és imprescindible. Jesús sap com fer les coses: gràcies a l’Eucaristia podem alimentar-nos d’una manera discreta amb la seva Carn i la seva Sang.