La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

Diumenge 4 (B) de Pasqua

Descarregar
Text de l'Evangeli (Jn 10,11-18): «Jo sóc el bon pastor: conec les meves ovelles, i (...) dono la vida per les ovelles». En aquell temps, Jesús parlà així: «Jo sóc el bon pastor. El bon pastor dóna la vida per les seves ovelles. El qui va a jornal, el qui no és pastor ni amo de les ovelles, quan veu venir el llop les abandona i fuig; llavors el llop se n'apodera i les dispersa. És que ell va a jornal i tant se li'n dóna de les ovelles. Jo sóc el bon pastor: conec les meves ovelles, i elles em coneixen a mi, tal com el Pare em coneix, i jo conec el Pare. A més, jo dono la vida per les ovelles.

»Encara tinc altres ovelles que no són d'aquest ramat, i també les he de guiar. Elles escoltaran la meva veu, i hi haurà un sol ramat i un sol pastor. El Pare m'estima, perquè dono la vida i després la recobro. Ningú no me la pren, sóc jo qui la dono lliurement. Tinc poder de donar-la i tinc poder de recobrar-la; aquest és el manament que he rebut del meu Pare».

Il·lustració: Mn. Lluís Raventós Artés

Avui escoltem la “Paràbola del bon pastor”. Per tal d’explicar-nos l’Amor de Déu, Jesús se serveix d’aquestes paràboles: són petites narracions que, amb imatges preses de la vida humana (el pastor, el metge, el vinyater...), ens parlen de com és Déu.

—Un pastor és bo si, quan ve el llop, no fuig: s’enfronta al llop i defèn les seves ovelles. El bon pastor està disposat a donar la seva vida per les ovelles. Així ho va fer Jesucrist, lliurant la seva vida a la Creu!