La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

Divendres 5 de Pasqua

Descarregar
Text de l'Evangeli (Jn 15,12-17): «Vosaltres sou els meus amics. Ja no us dic servents». En aquell temps, Jesús digué als seus deixebles: «Aquest és el meu manament: que us estimeu els uns als altres tal com jo us he estimat. Ningú no té un amor més gran que el qui dóna la vida pels seus amics. Vosaltres sou els meus amics si feu el que jo us mano. Ja no us dic servents, perquè el servent no sap què fa el seu amo. A vosaltres us he dit amics perquè us he fet conèixer tot allò que he sentit del meu Pare. No m'heu escollit vosaltres a mi; sóc jo qui us he escollit a vosaltres i us he confiat la missió d'anar pertot arreu i donar fruit, i un fruit que duri per sempre. I tot allò que demanareu al Pare en nom meu, Ell us ho concedirà. Això us mano: que us estimeu els uns als altres».

Il·lustració: Pili Piñero

Avui escoltem dels llavis de Jesús «vosaltres sou els meus amics», sobretot si ens esforcem per a seguir els seus ensenyaments. Ja no som servents de Déu, sinó els seus amics!

A més, després de la resurrecció de Jesucrist encara s’elevà més la nostra categoria. Jesús digué a Maria Magdalena: «Ves i digues als meus germans...». Germans de Jesús i, amb Jesús, fills de Déu! Podries pensar quelcom més gran?

—Com ha d’actuar un germà de Jesús, un fill de Déu? «Aquest és el meu manament: que us estimeu els uns als altres com jo us he estimat».