La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

Dissabte 5 de Pasqua

Descarregar
Text de l'Evangeli (Jn 15,18-21): «Si m'han perseguit a mi, també us perseguiran a vosaltres». En aquell temps, Jesús digué als seus deixebles: «Si el món us odia, tingueu present que m'ha odiat primer a mi que a vosaltres. Si fóssiu del món, el món us estimaria com a cosa seva. Però vosaltres no sou del món: jo us he escollit del món, i per això el món us odia. Recordeu allò que us he dit: ‘El criat no és més important que el seu amo’. Si m'han perseguit a mi, també us perseguiran a vosaltres; si haguessin guardat la meva paraula, també guardarien la vostra. Tot això us ho faran per causa del meu nom, ja que no coneixen aquell qui m'ha enviat».

Il·lustració: Pili Piñero

Avui, Jesucrist ens adverteix de les dificultats pel fet de seguir-lo. Ell ens demana un amor de caritat, és a dir, el mateix amor amb què Déu ens estima: respecte total envers totes les persones, siguin d’on siguin, sense excloure ningú. Davant les exigències d’aquest “nou amor”, Jesús patí l’oposició de molts que no el comprengueren.

—¿Existeix un “amor còmode”? Els qui menen una vida de “tranquil•litat”, sense compromisos, fent només allò que els ve de gust, no poden suportar l’amor autèntic, exigent. Potser, a vegades, hauràs de patir la burla dels “comodons”.