La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

Diumenge VI (A) de Pasqua

Descarregar
Text de l'Evangeli (Jn 14,15-21): «D'aquí a poc temps, el món ja no em veurà, però vosaltres sí que em veureu». En aquell temps, Jesús digué als seus deixebles: «Si m'estimeu, guardareu els meus manaments, i jo pregaré el Pare, que us donarà un altre Defensor perquè es quedi amb vosaltres per sempre. Ell és l'Esperit de la veritat, que el món no pot acollir, perquè no és capaç de veure'l ni de conèixer-lo: sou vosaltres qui el coneixeu, perquè habita a casa vostra i estarà dins de vosaltres. No us deixaré pas orfes; tornaré a vosaltres. D'aquí a poc temps, el món ja no em veurà, però vosaltres sí que em veureu, perquè jo visc, i vosaltres també viureu. Aquell dia, coneixereu que jo estic en el meu Pare, i vosaltres en mi, i jo en vosaltres. El qui m'estima és el qui té els meus manaments i els guarda; i al qui m'estima, el meu Pare l'estimarà i jo també l'estimaré i em manifestaré a ell».

Il·lustració: Pili Piñero

Avui, les paraules de Jesús sonen a acomiadament imminent. Efectivament, d’aquí pocs dies celebrarem l’Ascensió de Nostre Senyor Jesucrist. Ascensió? Sí! Un misteri molt bonic: Jesús entrarà solemnement en Cos i Esperit al cel, la casa del seu Pare-Déu. Serà la primera vegada que un cos humà és rebut al cel. Nogensmenys, gràcies a la fe, el seguirem veient.

—Jesús, però, no ens deixarà orfes. Conforme s’apropa la seva Ascensió ens parla de l’Esperit Sant. Saps qui és? Ens ho explicarà Jesús en els propers dies.