La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

Dimarts 6 de Pasqua

Descarregar
Text de l'Evangeli (Jn 16,5-11): «Ara me'n vaig al qui m'ha enviat (...). Teniu el cor ple de tristesa perquè us he dit això». En aquell temps, Jesús digué als seus deixebles: «Ara me'n vaig al qui m'ha enviat, i cap de vosaltres no em pregunta on vaig, encara que teniu el cor ple de tristesa perquè us he dit això. Amb tot, us dic la veritat: us convé que me'n vagi, perquè, si no me'n vaig, el Defensor no vindrà a vosaltres; en canvi, si me'n vaig, us l'enviaré. I quan Ell vindrà, posarà el món en evidència pel que fa al pecat, a la justícia i a la condemna: pel que fa al pecat, perquè no creuen en mi; pel que fa a la justícia, perquè me'n vaig al Pare, i ja no em veureu més; i pel que fa a la condemna, perquè el príncep d'aquest món ja ha estat condemnat».

Il·lustració: Pili Piñero

Avui escoltem amb desconsol la veu del Senyor. Està parlant de la seva partença. Ens dol, sobretot, perquè es refereix a la seva sortida per la mort en Creu. Al final, però, la nostra tristesa esdevindrà goig: com a fruit del sacrifici del Crist, Ell i el Pare ens enviaran l’Esperit Sant.

—La vinguda de Déu Esperit Sant a les nostres ànimes és el senyal del triomf del Crist, un reforç per a la nostra fe i un retret per als panxacontents que neguen que sigui possible la santedat.