La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

Ascensió del Senyor (C)

Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 24,46-53): «Mentre els beneïa, es va separar d'ells i fou endut cap al cel». En aquell temps, Jesús digué als deixebles: «Així ho diu l'Escriptura: El Messies havia de patir i havia de ressuscitar el tercer dia d'entre els morts, i cal predicar en nom d'Ell a tots els pobles la conversió i el perdó dels pecats, començant per Jerusalem. Vosaltres en sou testimonis. I jo faré venir damunt vostre aquell que el meu Pare ha promès. Quedeu-vos a la ciutat fins que sigueu revestits de la força que us vindrà de dalt.

Després se'ls endugué fora de la ciutat fins a prop de Betània, alçà les mans i els va beneir. I mentre els beneïa, es va separar d'ells i fou endut cap al cel. Ells el van adorar. Després se'n tornaren a Jerusalem plens d'una gran alegria. I contínuament eren al temple beneint Déu.

Il·lustració: Pili Piñero

Avui Jesús marxa al cel. S’acomiada dels deixebles: els demana que prediquin les seves ensenyances per tot el món. Ells veuen com Jesucrist puja i puja, fins que un núvol l’oculta. I, sorpresa!, «tornaren a Jerusalem plens d’una gran alegria». No resten tristos perquè, malgrat que ja no veuen Jesús com abans, el senten a prop, molt a prop!

—A través de l’Esperit Sant, Déu es fa present en les nostres ànimes: així encara és més fàcil parlar amb Déu. De fet, els deixebles anaven al Temple per tal de continuar parlant amb Jesús. Tu també hi vas?