La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

Dissabte 7 de Pasqua

Descarregar
Text de l'Evangeli (Jn 21,20-25): Jesús va fer encara moltes altres coses. I si algú volgués escriure-les una per una, em sembla que els llibres que es podrien escriure no cabrien en el món sencer. En aquell temps, Pere es va girar i veié que darrere venia el deixeble que Jesús estimava. Era aquell que durant el sopar s'havia reclinat sobre el pit de Jesús i li havia preguntat: «Senyor, qui és el qui et traeix?». Pere, en veure'l, diu a Jesús: «Senyor, i d'aquest, què en serà?». Jesús li respon: «Si vull que es quedi fins que jo vingui, què hi tens a dir? Tu segueix-me». Així va córrer entre els germans el rumor que aquell deixeble no moriria, però Jesús no li va pas dir que no moriria, sinó: «Si vull que es quedi fins que jo vingui, què hi tens a dir?».

Aquest és el deixeble que dóna testimoni de tot això. Ell ho ha escrit, i sabem que el seu testimoni és digne de crèdit. Jesús va fer encara moltes altres coses. I si algú volgués escriure-les una per una, em sembla que els llibres que es podrien escriure no cabrien en el món sencer.

Il·lustració: Pili Piñero

Avui llegim les darreres paraules de l’Evangeli segons sant Joan. Entre els Apòstols, Joan té també un “lloc especial”: és testimoni directe de la mort de Jesús i del mateix Jesucrist ressuscitat. Joan actua com un “notari”: ell vol donar «testimoni de tot això» i és ell mateix el qui «ho ha escrit». Amb paraules semblants Joan volgué també certificar la mort real del Crist amb el cor travessat per una llança.

—La vida de Jesús és apassionant, rica en paraules i fets. Sant Joan, que sobrevisqué la resta dels Apòstols, narra allò essencial. Altres moltes coses les podem “veure” nosaltres recolzant en la Tradició de l’Església i en la meditació personal.