La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

Dissabte després de Cendra

Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 5,27-32): Jesús va sortir i veié un publicà que es deia Leví, assegut al lloc de recaptació d'impostos, i li digué: «Segueix-me». Ell ho deixà tot, s'aixecà i es posà a seguir-lo. En aquell temps, Jesús va sortir i veié un publicà que es deia Leví, assegut al lloc de recaptació d'impostos, i li digué: «Segueix-me». Ell ho deixà tot, s'aixecà i es posà a seguir-lo. Després Leví va preparar un gran banquet en honor de Jesús a casa seva, i molts publicans i altra gent eren a taula amb ells. Els fariseus i els seus mestres de la Llei ho retreien als deixebles de Jesús i els deien: «Per què mengeu i beveu amb els publicans i els pecadors?». Jesús els respongué: «El metge, no el necessiten els qui estan sans, sinó els qui estan malalts. No he vingut a cridar els justos a convertir-se, sinó els pecadors».

Il·lustració: Francesc Badia

Avui seguim la història de Leví (sant Mateu). El cridà Jesús i immediatament deixà aquella posició acomodada per tal d’anar amb el Senyor. Es trobava tan feliç que organitzà un banquet per a què també els seus col•legues i amics estiguessin amb Jesús. Els fariseus criticaren que el Mestre mengés amb ells. Quina gent tan pesada, aquests fariseus! Qui eren ells per a dir que els amics de Leví eren pecadors?

—Jesucrist menja amb tots, especialment amb els més “malalts de l’ànima”.