La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

Dissabte 1 de Quaresma

Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 5,43-48): Jesús digué als seus deixebles: «Ja sabeu que es va dir: ‘Estima els altres, però no estimis els enemics’. Doncs jo us dic: Estimeu els vostres enemics, pregueu pels qui us persegueixen. Així sereu fills del vostre Pare del cel». En aquell temps, Jesús digué als seus deixebles: «Ja sabeu que es va dir: ‘Estima els altres, però no estimis els enemics’. Doncs jo us dic: Estimeu els vostres enemics, pregueu pels qui us persegueixen. Així sereu fills del vostre Pare del cel, que fa sortir el sol sobre bons i dolents i fa ploure sobre justos i injustos. Perquè, si estimeu els qui us estimen, quina recompensa mereixeu? ¿No fan el mateix els publicans? I, si només saludeu els vostres germans, què feu d'extraordinari? ¿No fan el mateix els pagans? Sigueu perfectes com ho és el vostre Pare celestial».

Il·lustració: Francesc Badia

Avui el Mestre continua el seu ensenyament sobre l’estil d’amor que Déu espera de nosaltres. Qui té un cor bo estima tots, malgrat que no tots l’estimin a ell. Déu ens exigeix aquest amor perquè Ell mateix és així: «Fa sortir el sol sobre bons i dolents».

—Recorda les paraules del Crist a la Creu: «Pare, perdoneu-los». Pots repetir aquestes paraules?