La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

Diumenge II (A) de Quaresma

Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 17,1-9): Jesús va prendre amb Ell Pere, Jaume i Joan, el germà de Jaume, se'ls endugué a part dalt d'una muntanya alta i es transfigurà davant d'ells; la seva cara es tornà resplendent com el sol (...). Llavors se'ls van aparèixer Moisès i Elies, que conversaven amb Jesús. En aquell temps, Jesús va prendre amb Ell Pere, Jaume i Joan, el germà de Jaume, se'ls endugué a part dalt d'una muntanya alta i es transfigurà davant d'ells; la seva cara es tornà resplendent com el sol, i els seus vestits, blancs com la llum. Llavors se'ls van aparèixer Moisès i Elies, que conversaven amb Jesús. Pere digué a Jesús: «Senyor, és bo que estiguem aquí dalt. Si vols, hi faré tres cabanes: una per a tu, una per a Moisès i una altra per a Elies».

Encara parlava, quan els cobrí un núvol lluminós, i una veu digué des del núvol: «Aquest és el meu Fill, el meu estimat, en qui m'he complagut; escolteu-lo». Els deixebles, en sentir-ho, es van prosternar amb el front fins a terra, plens de gran temor. Jesús s'acostà, els tocà i els digué: «Aixequeu-vos, no tingueu por». Ells van alçar els ulls i no veieren ningú més que Jesús tot sol. Mentre baixaven de la muntanya, Jesús els va donar aquesta ordre: «No digueu res a ningú d'aquesta visió fins que el Fill de l'home hagi ressuscitat d'entre els morts».

Il·lustració: Pau Morales

Avui ens estem preparant per a la Setmana Santa. Seguim els passos el Senyor: ara assistim a la seva Transfiguració. Jesucrist, per uns instants, reflecteix corporalment la seva bellesa divina. Els apòstols estan plens de felicitat i Pere els diu: «Si vols, hi faré tres cabanes: una per a tu, una per a Moisès i una altra per a Elies».

—És com una anticipació del cel, però abans està la Creu... Precisament d’això mateix estaven parlant Elies i Moisès amb Jesucrist!