La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

Dissabte 3 de Quaresma

Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 18,9-14): Jesús els proposà aquesta paràbola: «Dos homes van pujar al temple a pregar: l'un era fariseu i l'altre publicà». En aquell temps, a uns que es refiaven de ser justos i menyspreaven els altres, Jesús els proposà aquesta paràbola: «Dos homes van pujar al temple a pregar: l'un era fariseu i l'altre publicà. El fariseu, dret, pregava així en el seu interior: ‘Déu meu, et dono gràcies perquè no sóc com els altres homes, lladres, injustos, adúlters, ni sóc tampoc com aquest publicà. Dejuno dos dies cada setmana i dono la desena part de tots els béns que adquireixo’. Però el publicà, de lluny estant, no gosava ni aixecar els ulls al cel, sinó que es donava cops al pit, tot dient: ‘Déu meu, sigues-me propici, que sóc un pecador’. Jo us dic que aquest va baixar perdonat a casa seva, i no l'altre; perquè tothom qui s'enalteix serà humiliat, però el qui s'humilia serà enaltit».

Il·lustració: Mn. Lluís Raventós Artés

Avui, Jesús “atura els peus” a «uns que es refiaven de ser justos i menyspreaven els altres». En la historieta el fariseu queda fatal: «Déu meu, et dono gràcies perquè no sóc com els altres homes, lladres, injustos, adúlters, ni sóc tampoc com aquest publicà...». Ridícul! En canvi, Jesús lloa l’actitud del publicà que pregava tot dient: «Déu meu, sigues-me propici, que sóc un pecador». Quan penedits confessem les nostres faltes, Déu ens les perdona.

—«Qui s'enalteix serà humiliat, però el qui s'humilia serà enaltit». El Pare glorificà amb la resurrecció el Fill humiliat a la Creu.