La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

Diumenge 4 (B) de Quaresma

Descarregar
Text de l'Evangeli (Jn 3,14-21): Jesús digué a Nicodem: «I així com Moisès va enlairar la serp en el desert, també el Fill de l'home ha de ser enlairat, perquè tots els qui creuen tinguin en Ell vida eterna». En aquell temps, Jesús digué a Nicodem: «I així com Moisès va enlairar la serp en el desert, també el Fill de l'home ha de ser enlairat, perquè tots els qui creuen tinguin en Ell vida eterna. Déu ha estimat tant el món que ha donat el seu Fill únic perquè no es perdi cap dels qui creuen en Ell, sinó que tinguin vida eterna. Déu no ha enviat el seu Fill al món perquè el món fos condemnat, sinó per salvar-lo per mitjà d'Ell. Els qui creuen en Ell no són condemnats, però els qui no creuen ja han estat condemnats, perquè no han cregut en el nom del Fill únic de Déu.

»La condemna ha arribat per això: quan la llum ha vingut al món, els homes s'han estimat més la foscor que la llum, ja que les seves obres eren dolentes. Tots els qui obren el mal tenen odi a la llum, i no s'acosten a la llum perquè quedarien al descobert les seves obres. Però els qui viuen d'acord amb la veritat s'acosten a la llum perquè es vegin les seves obres, ja que les fan segons Déu».

Il·lustració: Pili Piñero

Avui assistim a una conversa d’alt nivell. Nicodem és un bon doctor de la Llei: sense prejudicis, humil i receptiu! Crist li anuncia “veladament” com Ell salvaria el món: “enlairat”. Ho entengué Nicodem? Si més no, va escoltar amb atenció. El cristianisme consisteix en això: escoltar la veu de Déu i acceptar la seva voluntat.

—Nicodem ho entengué més tard. Allí, al Calvari, al peu de la Creu romangué Nicodem per tal de recollir el Cos del Senyor i sepultar-lo. Allí conegué la Verge Maria!