La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

Dilluns 5 (C) de Quaresma

Descarregar
Text de l'Evangeli (Jn 8,12-20): Llavors li preguntaren: «On és el teu pare?». Jesús els respongué: «Ni em coneixeu a mi ni coneixeu el meu Pare. Si em coneguéssiu a mi, també coneixeríeu el meu Pare». En aquell temps, Jesús tornà a adreçar la paraula als fariseus. Els digué: «Jo sóc la llum del món. El qui em segueix no caminarà a les fosques, sinó que tindrà la llum de la vida». Els fariseus li digueren: «Tu dónes testimoni de tu mateix: el teu testimoni no és vàlid». Jesús els va respondre: «Encara que jo doni testimoni de mi mateix, el meu testimoni és vàlid, perquè sé d'on vinc i on vaig. Però vosaltres no sabeu d'on vinc ni on vaig. Vosaltres judiqueu amb criteris purament humans; jo no judico ningú. I quan haig de judicar, el meu judici és vàlid, perquè no sóc sol, sinó que amb mi hi ha el Pare que m'ha enviat; i, tal com està escrit en la vostra Llei, el testimoni de dues persones és vàlid. Jo dono testimoni de mi mateix, però també dóna testimoni de mi el Pare que m'ha enviat».

Llavors li preguntaren: «On és el teu pare?». Jesús els respongué: «Ni em coneixeu a mi ni coneixeu el meu Pare. Si em coneguéssiu a mi, també coneixeríeu el meu Pare». Jesús va pronunciar aquestes paraules vora la sala del tresor, mentre ensenyava en el temple. I ningú no l'agafà, perquè encara no havia arribat la seva hora.

Il·lustració: Francesc Badia

Avui puja el to de la discussió sobre Jesucrist. Començà la seva predicació a Galilea tot anunciant l’arribada del Regne de Déu, predicà amb autoritat excepcional, atengué tots, va fer miracles.... La gent normal reconeixia que Jesús venia de part de Déu. Ara, a Jerusalem, declara obertament que Déu és el seu Pare i, a més, s’identifica amb el Pare.

—Jesús és Déu, i Déu és una “família”: Pare, Fill i Esperit Sant. Aquesta meravella és la que descobrim escoltant i acceptant Jesucrist.