La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

Dimarts 5 de Quaresma

Descarregar
Text de l'Evangeli (Jn 8,21-30): Jesús els digué: «Quan haureu enlairat el Fill de l'home, coneixereu que jo sóc». En aquell temps, Jesús digué als fariseus: «Jo me'n vaig, i vosaltres em buscareu, però morireu en el vostre pecat. Allà on jo vaig, vosaltres no hi podeu venir». Els jueus comentaven: «Per què diu: ‘Allà on jo vaig, vosaltres no hi podeu venir’? ¿És que té intenció de matar-se?». Jesús continuà dient-los: «Vosaltres sou d'aquí baix, jo sóc d'allà dalt; vosaltres sou d'aquest món, jo no sóc d'aquest món. Per això us he dit que morireu en el vostre pecat. I morireu en el vostre pecat si no creieu que jo sóc».

Llavors ells li preguntaren: «Qui ets, tu?». Jesús els respongué: «Us ho estic dient des del principi. Tinc molt a dir i a jutjar de vosaltres, però el qui m'ha enviat diu la veritat, i jo tan sols dic al món allò que li he sentit dir». Ells no van entendre que es referia al Pare. Jesús, doncs, els digué: «Quan haureu enlairat el Fill de l'home, coneixereu que jo sóc, i que no faig res pel meu compte, sinó que dic allò que el Pare m'ha ensenyat. El qui m'ha enviat és amb mi, no em deixa sol, perquè sempre faig allò que li plau. Mentre parlava així, molts van creure en Ell.

Il·lustració: Francesc Badia

Avui Jesús torna a anunciar la seva mort en Creu. Ho fa d’una manera profunda: serà allí, “enlairat” a la Creu, on sabrem que “Jesús És” (Déu). Què significa això de “Jo Sóc”? És un nom molt peculiar! És el nom propi de Déu. Quan Moisès li preguntà a Déu quin era el seu nom, la resposta fou: “Jo Sóc”. Ara el Crist —des de la Creu— s’aplica a Si mateix el nom propi de Déu.

—«Morireu en el vostre pecat si no creieu que Jo Sóc». Jesús no condemna ningú, però qui no l’escolta ni l’accepta roman com perdut en la foscor.