La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

Dimecres 5 de Quaresma

Descarregar
Text de l'Evangeli (Jn 8,31-42): Jesús digué: «Si us manteniu ferms en la meva paraula, realment sereu deixebles meus; coneixereu la veritat, i la veritat us farà lliures». En aquell temps, Jesús digué als jueus que havien cregut en Ell: «Si us manteniu ferms en la meva paraula, realment sereu deixebles meus; coneixereu la veritat, i la veritat us farà lliures». Ells li replicaren: «Nosaltres som descendents d'Abraham i no hem estat mai esclaus de ningú. Com pots dir que hem de ser lliures?». Jesús els respongué: «Us ben asseguro que tothom qui peca és esclau, i l'esclau no es queda a la casa per sempre; és el fill el qui s'hi queda per sempre. Per això, si el Fill us fa lliures, sereu lliures de debò. Ja sé que sou descendents d'Abraham, però busqueu de matar-me, perquè la meva paraula no té lloc dins vostre. Jo dic allò que he vist estant amb el meu Pare, mentre que vosaltres feu allò que sentiu dir al vostre pare».

Ells insistiren: «El nostre pare és Abraham». Jesús els diu: «Si fóssiu fills d'Abraham faríeu les seves mateixes obres. Però ara busqueu de matar-me, a mi que us he dit la veritat que he sentit de Déu. Això, Abraham no ho va fer. Vosaltres només feu les obres del vostre pare». Li contesten: «Nosaltres no som pas bastards. No tenim més pare que Déu». Jesús els replicà: «Si Déu fos el vostre pare m'estimaríeu a mi, perquè jo he sortit de Déu i vinc d'ell. No he vingut pas pel meu compte: és ell qui m'ha enviat».

Il·lustració: + Sr. Josep Lluís Martínez i Picañol (Picanyol)

Avui escoltem una de les frases de Jesús que més li agradaven a sant Joan Pau II: «La veritat us farà lliures». Es parla molt de llibertat. Tothom la desitja! Però, sabem veritablement què significa “ser lliures”? Per a molts equival a “fer allò que a un li ve de gust”, sense límits. Però... Jesús no ens ven aquesta llibertat tant capriciosa; Jesucrist relaciona la llibertat amb la veritat. Jesús-Déu era infinitament lliure, i allí el veiem: clavat, immobilitzat a la Creu, serè, disculpant les nostres ofenses.

—¿Endevines per què serveix la llibertat? Per a estimar, no per a “jugar”. Qui viu la vida jugant, fineix essent esclau del joc.