La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

Dijous Sant (Missa vespertina de la Cena del Senyor)

Descarregar
Text de l'Evangeli (Jn 13,1-15): Ell, que havia estimat els seus que eren al món, els estimà fins a l'extrem. Era abans de la festa de Pasqua. Jesús sabia que havia arribat la seva hora, l'hora de passar d'aquest món al Pare. Ell, que havia estimat els seus que eren al món, els estimà fins a l'extrem. Mentre sopaven, quan el diable ja havia posat en el cor de Judes, fill de Simó Iscariot, la resolució de trair-lo, Jesús, sabent que el Pare li ho havia posat tot a les mans, i que havia vingut de Déu i a Déu tornava, s'aixecà de taula, es tragué el mantell i se cenyí una tovallola; després va tirar aigua en un gibrell i començà a rentar els peus dels deixebles i a eixugar-los amb la tovallola que duia cenyida.

Quan arriba a Simó Pere, aquest li diu: «Senyor, ¿tu em vols rentar els peus?». Jesús li respon: «Ara no entens això que faig; ho entendràs després». Pere li diu: «No em rentaràs els peus mai de la vida!». Jesús li contesta: «Si no et rento, no tindràs part amb mi». Li diu Simó Pere: «Si és així, Senyor, no em rentis tan sols els peus: renta'm també les mans i el cap». Jesús li diu: «Qui s'ha banyat, només cal que es renti els peus: ja és net tot ell. I vosaltres ja sou nets, encara que no tots». Jesús sabia qui el traïa, i per això va dir: ‘No tots sou nets’».

Després de rentar-los els peus, es va posar el mantell i s'assegué a taula altra vegada. Llavors els digué: «¿Enteneu això que us he fet? Vosaltres em dieu "Mestre" i "Senyor", i feu bé de dir-ho, perquè ho sóc. Si, doncs, jo, que sóc el Mestre i el Senyor, us he rentat els peus, també vosaltres us els heu de rentar els uns als altres. Us he donat exemple perquè, tal com jo us ho he fet, ho feu també vosaltres».

Il·lustració: Pili Piñero

Avui comença el “Tridu Pasqual”, tres meravellosos dies en els que Déu va “re-fer” la creació tot entregant-nos la vida del seu Fill Encarnat, Jesús. Avui dóna el primer pas: Jesucrist institueix l’Eucaristia. Ens regala el seu Cos i la seva Sang sacrificats a la Creu. Però, encara no ha mort! Certament!, però Ell és Déu i —fent un gran miracle— anticipa el seu sacrifici tot celebrant la que seria la “primera Missa” de la nostra història.

—Morirà sacrificat per nosaltres, però ja abans ens regala el seu “Sacrifici” per tal que puguem alimentar-nos d’Ell en tot lloc i en tot moment. Un Amor sense límits!