La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

Solemnitat del Cos i de la Sang de Crist (A) (Segon Diumenge després de Pentecosta)

Descarregar
Text de l'Evangeli (Jn 6,51-58): En aquell temps, Jesús digué als jueus: «Jo sóc el pa viu que ha baixat del cel. Qui menja aquest pa, viurà per sempre (...)». Llavors els jueus es posaren a discutir entre ells. Deien: «Com pot donar-nos aquest la seva carn per a menjar?»... En aquell temps, Jesús digué als jueus: «Jo sóc el pa viu que ha baixat del cel. Qui menja aquest pa, viurà per sempre. I el pa que jo donaré és la meva carn per a la vida del món».

Llavors els jueus es posaren a discutir entre ells. Deien: «Com pot donar-nos aquest la seva carn per a menjar?». Jesús els respongué: «Us ho ben asseguro: si no mengeu la carn del Fill de l'home i no beveu la seva sang, no teniu vida en vosaltres. Qui menja la meva carn i beu la meva sang, té vida eterna, i jo el ressuscitaré el darrer dia. La meva carn és veritable menjar i la meva sang és veritable beguda. Qui menja la meva carn i beu la meva sang, està en mi, i jo, en ell. A mi m'ha enviat el Pare que viu, i jo visc gràcies al Pare; igualment els qui em mengen a mi viuran gràcies a mi. Aquest és el pa que ha baixat del cel. No és com el que van menjar els vostres pares. Ells van morir, però els qui mengen aquest pa, viuran per sempre».

Il·lustració: Pili Piñero

Avui Jesús anuncia el do més preciós que es disposa a regalar-nos: Ell mateix, el seu propi Cos sacrificat i la seva Sang vessada per la nostra salvació. Solament una fe gran pot creure aquestes paraules del Senyor. Alguns jueus discutien i desconfiaven. El fet històric, però, és que Jesucrist, en l’Última Cena, digué: “Això és el meu Cos...”; “Aquesta és la meva Sang...”. Crist és Déu i Ell ho pot fer!

—Si Ell ho ha dit, per què dubtar? No se’ns demana entendre el miracle, sinó acceptar-lo!