La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

Solemnitat del Cos i de la Sang de Crist (B)

Descarregar
Text de l'Evangeli (Mc 14,12-16.22-26): Jesús prengué el pa, digué la benedicció, el partí i els el donà. I digué: «Preneu: això és el meu cos». Després prengué una copa, digué l'acció de gràcies, els la donà (...). Els digué: «Això és la meva sang, la sang de l'aliança, vessada per tothom». El primer dia dels Àzims, quan se sacrificava l'anyell pasqual, els deixebles van dir a Jesús: «On vols que anem a fer els preparatius perquè puguis menjar el sopar pasqual?». Ell envià dos dels seus deixebles amb aquest encàrrec: «Aneu a la ciutat i vindrà a trobar-vos un home que duu una gerra d'aigua. Seguiu-lo, i allà on entri digueu al cap de casa: ‘El Mestre diu: On tens la sala on haig de menjar el sopar pasqual amb els meus deixebles?’. Ell us ensenyarà dalt la casa una sala gran, parada amb estores i coixins. Prepareu-nos allí el sopar». Els deixebles se n'anaren. Van arribar a la ciutat, ho trobaren tot tal com Jesús els havia dit i prepararen el sopar pasqual.

I mentre sopaven, Jesús prengué el pa, digué la benedicció, el partí i els el donà. I digué: «Preneu: això és el meu cos». Després prengué una copa, digué l'acció de gràcies, els la donà i en begueren tots. Els digué: «Això és la meva sang, la sang de l'aliança, vessada per tothom. Us asseguro que ja no beuré més del fruit de la vinya fins al dia que begui vi nou en el Regne de Déu».

Després de cantar els salms, van sortir cap a la muntanya de les Oliveres.

Il·lustració: Pili Piñero

Avui assistim a una proesa divina: només Ell té imaginació i poder suficients per a realitzar-la. És increïble! Déu ens estima amb una bogeria tan gran que no s’ha conformat amb el sacrifici del seu Fill a la Creu: ha volgut regalar-nos aquest sacrifici; ens podem menjar el Cos sacrificat del Senyor!

—Això no és fàcil: per a fer-ho Jesús s’ha humiliat més que a la Creu, tot amagant-se en el fràgil Pa consagrat, per a poder ser partit i repartit... Sense límits!