La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

Solemnitat del Cos i de la Sang de Crist (C)

Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 9,11b-17): Jesús prengué els cinc pans i els dos peixos, alçà els ulls al cel, els beneí, els partí i en donava als deixebles perquè els servissin a la gent. Tots en van menjar i quedaren saciats. Un dia, Jesús parlava del Regne de Déu i guaria els qui en tenien necessitat. El dia començava a declinar, i els Dotze s'acostaren a dir-li: «Acomiada la gent, i que vagin als pobles i a les cases del voltant per trobar allotjament i menjar. Aquí som en un lloc despoblat». Però Jesús els digué: «Doneu-los menjar vosaltres mateixos». Ells respongueren: «Només tenim cinc pans i dos peixos; si de cas hauríem d'anar nosaltres mateixos a comprar menjar per a tota aquesta gentada».

Hi havia, en efecte, uns cinc mil homes. Llavors Jesús digué als seus deixebles: «Feu-los seure en grups de cinquanta». Ells ho van fer així, i tothom s'assegué. Jesús prengué els cinc pans i els dos peixos, alçà els ulls al cel, els beneí, els partí i en donava als deixebles perquè els servissin a la gent. Tots en van menjar i quedaren saciats. Després van recollir dotze cistelles dels bocins de pa que havien sobrat.

Il·lustració: Francesc Badia

Avui assistim al miracle de la multiplicació dels pans i peixos: fou un presagi de l’Eucaristia. Menjaren tots! Fins a saciar-se! N’hi hagué per a tots i en sobrà! Així és l’Amor de Déu: abundant fins a l’infinit.

—Segles després, el Cos generosament sacrificat del Crist (i ressuscitat!) se segueix partint i repartint cada dia entre milions i milions de seguidors seus. Segueix havent-hi per a tots: els “límits” els posem nosaltres amb la nostra manca de fe.