La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

Solemnitat del Sagrat Cor de Jesús (A)

Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 11,25-30): «Veniu a mi tots els qui esteu cansats i afeixugats, i jo us faré reposar. Accepteu el meu jou i feu-vos deixebles meus, que sóc benèvol i humil de cor, i trobareu el repòs, perquè el meu jou és suau, i la meva càrrega, lleugera». En aquell temps, Jesús digué: «T'enalteixo, Pare, Senyor del cel i de la terra, perquè has revelat als senzills tot això que has amagat als savis i entesos. Sí, Pare, així t'ha plagut de fer-ho». El Pare ho ha posat tot a les meves mans. Ningú no coneix el Fill, fora del Pare, i ningú no coneix el Pare, fora del Fill i d'aquells a qui el Fill el vol revelar.

»Veniu a mi tots els qui esteu cansats i afeixugats, i jo us faré reposar. Accepteu el meu jou i feu-vos deixebles meus, que sóc benèvol i humil de cor, i trobareu el repòs, perquè el meu jou és suau, i la meva càrrega, lleugera».

Il·lustració: Pili Piñero

Avui escoltem a Jesús-Déu parlar del seu propi “cor”. Un cor mansuet i humil! Sant Joan descriu l’escena del Crist crucificat, amb el seu costat travessat per una llançada. Contemplar aquesta imatge ens ajuda a entendre que “Déu és amor” fins l’inimaginable.

—Jesús, en el teu cor travessat em submergeixo i en el teu amor hi trobo repòs: pateixes sense fer patir; pateixes, però ni ens ho contes ni ens ho tens en compte... Perdona’ns, Senyor!