La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

Solemnitat del Sagrat Cor de Jesús (C)

Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 15,3-7): «Si un home d'entre vosaltres té cent ovelles i en perd una, ¿no deixa les noranta-nou al desert i va a buscar la perduda fins que la troba?». En aquell temps, Jesús digué aquesta paràbola als fariseus i als mestres de la Llei: «Si un home d'entre vosaltres té cent ovelles i en perd una, ¿no deixa les noranta-nou al desert i va a buscar la perduda fins que la troba? I quan l'ha trobada, ¿no se la posa a les espatlles ple d'alegria i, arribant a casa, convida els amics i els veïns dient-los: ‘Veniu a celebrar-ho amb mi: he trobat l'ovella que havia perdut?’. Igualment jo us dic que en el cel hi haurà més alegria per un sol pecador que es converteix que no pas per noranta-nou justos que no necessiten convertir-se».

Il·lustració: Mn. Lluís Raventós Artés

Avui ens imaginem el Cor de Jesús: hi havia un petit xai revoltós, anomenat Bel. Sovint s'amagava per a escoltar la veu del pastor, que el cridava pel seu nom: Bel, Bel! Un dia Bel es va perdre de debò. El pastor el va buscar amb ànsia. Fins a última hora no el va trobar, a la vora d'un precipici ple d'arços. —Bel, que fas aquí? Vine! Ple d’arraps, el pastor xiulava contentíssim i va tornar amb Bel a casa.

—Jesús, tu ets el meu pastor. Mai permetis que m'aparti de tu.