La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

Diumenge XII (C) de durant l'any

Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 9,18-24): «Si algú vol venir amb mi, que es negui a ell mateix, que prengui cada dia la seva creu i que em segueixi». Una vegada que Jesús feia pregària en un lloc apartat, els seus deixebles eren amb Ell. Llavors els preguntà: «Qui diu la gent que sóc jo?». Ells respongueren: «Uns diuen que ets Joan Baptista; d'altres, que ets Elies; d'altres, que ha ressuscitat un dels antics profetes». Ell els preguntà: «I vosaltres, qui dieu que sóc?». Pere li respongué: «El Messies de Déu». Però Ell els manà severament que no ho diguessin a ningú.

Jesús afegí: «Cal que el Fill de l'home pateixi molt. Els notables, els grans sacerdots i els mestres de la Llei l'han de rebutjar, ha de ser mort i ha de ressuscitar el tercer dia. I deia a tothom: «Si algú vol venir amb mi, que es negui a ell mateix, que prengui cada dia la seva creu i que em segueixi. Qui vulgui salvar la seva vida, la perdrà, però el qui la perdi per mi, la salvarà».

Il·lustració: Pili Piñero

Avui Jesús ens revela qui és i com seguir-lo. Perquè sembla que, en general, se’l coneix poc: «Qui diu la gent que sóc jo?». La gent diu de tot: Joan Baptista, Elies, un antic profeta que ha ressuscitat... Només Simó Pere, inspirat per Déu, respon bé: «El Messies (el “Fill”) de Déu». A continuació Jesús anuncia la seva Passió: «Cal que el Fill de l’home pateixi molt...».

—Si Jesús no és Déu, si l’Església no és de Déu... aleshores la Creu, de què serveix? Resulta fàcil esquivar la “creu” opinant qualsevol lleugeresa sobre el Crist, l’Església, el Papa... Conclusió: menys opinió, i més creu!