La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

Dilluns 12 de durant l'any

Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 7,1-5): Jesús digué als seus deixebles: «No judiqueu, i no sereu judicats». En aquell temps, Jesús digué als seus deixebles: «No judiqueu, i no sereu judicats. Perquè tal com judiqueu sereu judicats, i tal com mesureu sereu mesurats. Com és que veus la brossa a l'ull del teu germà i no t'adones de la biga que hi ha en el teu? Com pots dir al teu germà: ‘Deixa'm que et tregui la brossa de l'ull’, si tu tens una biga en el teu? Hipòcrita, treu primer la biga del teu ull i llavors hi veuràs prou clar per a treure la brossa de l'ull del teu germà».

Il·lustració: + Sr. Josep Lluís Martínez i Picañol (Picanyol)

Avui seguim escoltant el Sermó de Jesús. Ara ens recomana no precipitar-nos en parlar dels altres. Fàcilment els esclafem “dictant sentència”! És lamentable, sobretot considerant que el nostre coneixement de les persones és molt limitat. No és el cas de la mirada de Déu, que ho coneix tot de totes les ànimes i lloa el més positiu d’elles.

—Una altra manera fàcil “d’amagar” els meus defectes és parlar (àdhuc exagerar) els defectes dels altres. «Hipòcrita, treu primer la biga del teu ull i llavors hi veuràs prou clar per a treure la brossa de l'ull del teu germà». —Jesús, voldria veure els teus ulls misericordiosos.