La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

Diumenge XIII (A) de durant l'any

Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 10,37-42): Jesús digué als seus apòstols: «(...) Qui perdrà la vida per causa meva, la trobarà». En aquell temps, Jesús digué als seus Apòstols: «Qui estima el pare o la mare més que a mi, no és digne de mi. Qui estima el fill o la filla més que a mi, no és digne de mi. Qui no pren la seva creu i em segueix, no és digne de mi. Qui haurà guanyat la seva vida, la perdrà, però qui l'haurà perduda per causa meva, la trobarà.

»Qui us acull a vosaltres, a mi m'acull, i qui m'acull a mi, acull el qui m'ha enviat. Qui acull un profeta perquè és profeta, tindrà la recompensa de profeta. Qui acull un just perquè és just, tindrà la recompensa dels justos. I tothom qui doni un got d'aigua fresca a un d'aquests petits només perquè és deixeble meu, us asseguro que no quedarà sense recompensa».

Il·lustració: Francesc Badia

Avui escoltem diverses ensenyances de Jesús que sonen “dures”. En realitat, però, tot és senzill: “estimar Déu sobre totes les coses”. És a dir, estimar tot el que hi ha en la meva vida amb el mateix cor de Jesús. No hi ha incompatibilitat entre estimar Déu i estimar els meus pares, els meus germans, la meva pròpia vida... Perquè Déu mateix estima els meus pares, els meus germans, la meva vida... Si estic en Déu, en Déu ho estimaré tot.

—Diuen que “el dolor és la pedra de toc de l’amor”. Per això Jesús ens aconsella prendre la creu. ¿Has pensat alguna vegada quant s’han sacrificat els teus pares per tu?