La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Un equip de 200 mossens comenta l'Evangeli del dia

Veure altres dies:

Dia litúrgic: Dimarts XIII de durant l'any

Text de l'Evangeli (Mt 8,23-27): Ells van anar a despertar-lo i li deien: «Senyor, salva'ns, que ens enfonsem!». Ell els diu: «Per què sou tan covards, gent de poca fe?». En aquell temps, Jesús pujà a la barca, i els seus deixebles van anar amb Ell. Tot d'una es va aixecar una gran tempesta en el llac, fins al punt que les onades cobrien la barca. Però Jesús dormia. Ells van anar a despertar-lo i li deien: «Senyor, salva'ns, que ens enfonsem!». Ell els diu: «Per què sou tan covards, gent de poca fe?». Llavors es va aixecar, va increpar els vents i l'aigua, i seguí una gran bonança. Aquells homes, admirats, deien: «Qui és aquest, que fins els vents i l'aigua l'obeeixen?».

Avui els Apòstols estan embarcats enmig d’una tempesta. Jesús és amb ells, però dormint. Ells, desesperats, el desperten: ens estem enfonsant! El Senyor dels cels i dels mars «va increpar els vents i l'aigua, i seguí una gran bonança».

—«Per què sou tan covards?». La pregunta segueix vigent. Jesús “dorm” en l’Eucaristia, en la intimitat dels nostres temples. Jesús “dorm”, però Déu ho veu tot i és en tot. Si no fos així, la barca de l’Església ja hauria desaparegut fa segles. No és cert?