La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

Dimecres 13 de durant l'any

Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 8,28-34): L'anaren a trobar dos endimoniats que venien de les coves sepulcrals. Eren tan perillosos que ningú no s'aventurava a passar per aquell camí. En aquell temps, Jesús va arribar a l'altra banda del llac, al territori dels gadarencs, i l'anaren a trobar dos endimoniats que venien de les coves sepulcrals. Eren tan perillosos que ningú no s'aventurava a passar per aquell camí. Els endimoniats es posaren a cridar: «Per què et fiques amb nosaltres, Fill de Déu? ¿Has vingut aquí a turmentar-nos abans d'hora?». Un tros lluny, hi pasturava un gran ramat de porcs. Els dimonis suplicaven a Jesús: «Si ens treus fora, envia'ns al ramat de porcs». Ell els digué: «Aneu-hi». Els dimonis van sortir i se n'anaren als porcs. Llavors tot el ramat es va tirar al llac des de dalt del precipici, i van morir ofegats dintre l'aigua. Els porquers van fugir, anaren a la ciutat i escamparen la notícia de tot el que havia passat i el cas dels endimoniats. Tota la ciutat va sortir a trobar Jesús i li suplicaren que abandonés el seu territori.

Il·lustració: Pili Piñero

Avui l’escena causa pànic. Jesús expulsa uns dimonis de l’interior de dos homes posseïts. Els dimonis reconeixen el Senyor. «Per què et fiques amb nosaltres, Fill de Déu?»... «Si ens treus fora, envia'ns al ramat de porcs». I es precipitaren mar avall tot ofegant-se. Terrible! El diable, si no pot destruir l’home, almenys, intenta destruir la creació.

—Els dimonis confessen Déu. I els homes? «Tota la ciutat va sortir a trobar Jesús i li suplicaren que abandonés el seu territori». Preocupen més els porcs que l’acció destructora del Diable!