La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

Dijous 13 de durant l'any

Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 9,1-8): Jesús pujà en una barca, va passar a l'altra riba i anà al seu poble. Allà li dugueren un paralític ajagut en una llitera... En aquell temps, Jesús pujà en una barca, va passar a l'altra riba i anà al seu poble. Allà li dugueren un paralític ajagut en una llitera. Jesús, en veure la fe d'aquella gent, va dir al paralític: «Coratge, fill, et són perdonats els pecats». Hi havia allà uns mestres de la Llei que es deien dintre seu: «Aquest blasfema». Però Jesús s'adonà dels seus pensaments i els replicà: «Per què penseu amb dolenteria dins vostre? Què és més fàcil, dir: ‘Et són perdonats els pecats’, o bé dir: ‘Aixeca't i camina’? Doncs ara sabreu que el Fill de l'home té el poder de perdonar els pecats aquí a la terra». Llavors diu al paralític: «Aixeca't, pren la llitera i vés-te'n a casa». Ell s'aixecà i se'n va anar cap a casa seva. La gent, en veure-ho, sentí un gran respecte, i glorificava Déu que havia donat als homes un poder tan gran.

Il·lustració: Pau Morales

Avui el Mestre valora aquest gest de solidaritat entre amics i la confiança que posen en Ell. Però el Senyor els sorprèn: «Coratge, fill, et són perdonats els pecats». ¿I la paràlisi? Aquí està la qüestió! La primera i pitjor paràlisi és el pecat. Aquesta és una paràlisi molt perillosa: ens destrueix gairebé sense adonar-nos-en.

—Jesús comença pel que és primer. Però, ja que Déu és Senyor sobre l’esperit i Senyor sobre la matèria, pot dir: «Ara sabreu que el Fill de l'home té el poder de perdonar els pecats aquí a la terra: Aixeca't, pren la llitera i vés-te'n a casa».