La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

Divendres 13 de durant l'any

Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 9,9-13): Jesús veié tot passant un home que es deia Mateu, assegut al lloc de recaptació d'impostos, i li digué: «Segueix-me». Ell s'aixecà i el va seguir... En aquell temps, Jesús veié tot passant un home que es deia Mateu, assegut al lloc de recaptació d'impostos, i li digué: «Segueix-me». Ell s'aixecà i el va seguir. Després, mentre era a taula a casa seva, van acudir-hi molts publicans i altres pecadors i es posaren a taula amb Jesús i els seus deixebles. Quan els fariseus ho veieren, digueren als deixebles: «Per què el vostre mestre menja amb els publicans i els pecadors?». Jesús ho va sentir i digué: «El metge, no el necessiten els qui estan bons, sinó els qui estan malalts. Aneu a aprendre què vol dir allò de: ‘El que jo vull és amor, i no sacrificis’. No he vingut a cridar els justos, sinó els pecadors».

Il·lustració: Francesc Badia

Avui participem de l’alegria de Mateu i dels seus amics: Jesús l’ha elegit! Tots estan contents i ho celebren amb un menjar amb el Mestre. Però, realment, estan tots contents? No!, perquè els “esgarriacries” de sempre —amb els seus prejudicis de sempre— no suporten veure el Mestre menjant amb “pecadors”.

—Però, ¿qui sóc jo per a dir que els altres són “pecadors”? En tot cas, el metge el necessiten els més debilitats: «El que jo vull és amor (...). No he vingut a cridar els justos, sinó els pecadors».