La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

L’Evangeli d’avui
per a la família

Evangeli d'avui + imatge + catequesis

Dissabte 13 de durant l'any

Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 9,14-17): Els deixebles de Joan van anar a trobar Jesús i li preguntaren: «Per què nosaltres i els fariseus fem molts dejunis, i els teus deixebles no dejunen?». En aquell temps, els deixebles de Joan van anar a trobar Jesús i li preguntaren: «Per què nosaltres i els fariseus fem molts dejunis, i els teus deixebles no dejunen?». Jesús els respongué: «¿Poden estar tristos els convidats a noces mentre l'espòs és amb ells? Ja vindrà el temps que l'espòs els serà pres, i llavors sí que dejunaran. Ningú no posa en un vestit vell un pedaç de roba sense tractar: el pedaç estiraria la roba del vestit i es faria un esquinç més gros. Tampoc no posen vi nou en bots vells: els bots es rebentarien, es farien malbé i el vi es vessaria. El vi nou s'ha de posar en bots nous, i així es conserven bots i vi».

Il·lustració: Francesc Badia

Avui Jesús ens ensenya que no s’ha de “dejunar per dejunar”, com qui compleix una norma sense més. «¿Poden estar tristos els convidats a noces mentre l'espòs és amb ells?». Aquí rau la qüestió: per sobre del “compliment” està la llei de l’amor (la caritat). ¿Et pots imaginar-te tu mateix dejunant en unes noces?

—Els sants no són gent avorrida: saben que hi ha un temps per a dejunar i un temps per festejar. A més, tenen present el sentit més profund del dejuni: acompanyar Jesús a la Creu. —Quant temps fa que jo no passo pel Calvari?