La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Un equip de 200 mossens comenta l'Evangeli del dia

Veure altres dies:

Dia litúrgic: Dimarts XIV de durant l'any

Text de l'Evangeli (Mt 9,32-38): Van portar a Jesús un mut endimoniat. Jesús va treure el dimoni, i el mut es posà a parlar. La gent, admirada, deia: «No s'havia vist mai res de semblant a Israel». En aquell temps, van portar a Jesús un mut endimoniat. Jesús va treure el dimoni, i el mut es posà a parlar. La gent, admirada, deia: «No s'havia vist mai res de semblant a Israel». Però els fariseus deien: «Aquest treu els dimonis pel poder del príncep dels dimonis».

Jesús recorria totes les viles i pobles, ensenyant a les sinagogues, anunciant la bona nova del Regne i guarint malalties i xacres de tota mena. En veure les multituds, se'n compadí, perquè estaven malmenades i abatudes, com ovelles sense pastor. Llavors digué als seus deixebles: «La collita és abundant, però els segadors són pocs. Pregueu, doncs, a l'amo dels sembrats que hi enviï més segadors».

Il·lustració: Francesc Badia

Avui veiem Jesús en plena activitat. Ni els dimonis poden frenar-lo: els expulsa sense més. El Crist vol arribar a tots i fer el bé a tots. Ell no estalvia esforços: «recorria totes les viles i pobles». Per a Déu no hi ha població ni persona sense importància.

—Potser el teu cor és una “vila”. No hi fa res!, aquí també Jesús s’hi pot hostatjar. Però necessita que li obris les portes. De veritat? Sí, perquè a Déu només el pot frenar la teva llibertat.